fbpx

6 strategij za okrevanje

6 strategij za okrevanje

6. November 2019Haris Kajtezović

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Preveč stresa lahko poruši naše zdravje in ravnovesje v telesu. Medtem, ko psihični stres lahko vpliva na našo voljo in koncentracijo fizični stres, ki ga ustvarjamo s treningom nalaga stres na naše mišice in sklepe. V obeh primerih je ključno, da imamo zadostno in primerno okrevanje, ker je to del, ko dejansko postanemo boljši.

Tukaj so strategije, ki jih predlagamo za maksimalno okrevanje:

1. PREHRANA

Dobra prehrana je gorivo za naše telo in možgane. Ker je prehrana nekaj osebnega, predlagamo, da si oblikujete obroke, ki bodo zadostile vašim telesnim in duševnim potrebam.
Zagovarjamo, da si čimvečkrat za obroke vzamemo čas, jemo v miru in skupaj z osebami, ki nam največ pomenijo.

2. HIDRACIJA

Naše telo je v velikem procentu sestavljeno iz vode in skoraj, da ni procesa za katerega ne bi potrebovali vodo. Po treningu pri katerem smo se potili potrebujemo nekaj več hidracije.
Naš najljubši izotonik je veliko vode, ščepec himalajske soli in žlica medu.

3. DIHANJE

Ali ste vedeli, da dnevno naredimo okrog 23.000 vdihov in izdihov in, da je to edina funkcija v našem telesu, ki jo lahko opravljamo zavedno in nezavedno? S pomočjo dihanja lahko uravnavamo ravnovesje med simpatičnim (avtomatskim) in parasimpatičnim (manualnim) živčnim sistemom.

Preveč dela bo sprožilo večje delovanje simpatičnega živčnega sistema, ki je zadolžen za beg ali boj v našem telesu. Medtem, ko na kratki rok nam lahko pomaga, da naredimo več kot bi sicer, predolgo zadrževanje v simpatikusu lahko kronično poveča vnetja v našem telesu, krvni utrip in pritisk kar lahko privede do glavobolov in bolezni.

dihanje, regeneracija

Z dihanjem lahko naredimo ogromno, da to preprečimo. Poleg tega, da nas globok vdih vrne nazaj v normalno stanje nam pomaga pripeljati več kisika v naše telo, ki pospeši okrevanje.

Večkratno dnevno pomirjanje z dihanjem bo zmanjšalo potrebo po kofeinu in hitri prehrani. Ne le to, naredilo nas bo boljše delavce.

Poskusimo vdihovat 6 sekund, zadržat 4 in izdihovat 10 za 2-3 minuti. Medtem se spomnimo na stvari na katere smo ponosni, da smo tisti dan naredili.
To bo trenutni dvig razpoloženja za nas.

4. MASAŽA IN RAZTEZANJE MEHKIH TKIV

Masiranje znova sprošča delovanje simpatičnega živčnega sistema, ki prekomerno dela v času treninga (kar je dobro). Poleg tega pomaga odvozlati majhne vozle, ki si jih morebiti ustvarimo.

Foam rollerji, žogice, hypervolti – vse pomaga.

5. SPANJE

Spanje je dobesedno razstrupljanje za naše delo in možgane. Medtem, ko globoko spanje vpliva na obnovitev naših mišic, lahko in aktivno spanje(sanjarjenje) vpliva na našo zmožnost učenja in razpoloženje. Dejansko tukaj ne rabimo posebnih raziskav, ker lahko že navsezgodaj zjutraj opazimo, če smo dobro spali ali ne. Poleg tega, izkušnje nas učijo, da ljudje izboljšajo izvedbo vaj med samim spanjem. Zaradi tega se nikoli ne obremenjujemo, če tehnika ni popolna. Radi se pohecamo: Pojdi domov, naspi se in pridi nazaj. Boljše ti bo šlo.

6. VODA

Mi smo veliki oboževalci vode. Po eni strani mrzel tuš ali bazen instantno zmanjša vnetni proces v našem telesu. Po drugi strani tega ne priporočamo preveč pogosto, ker v tem primeru se naše telo lahko navadi na to in samo ne sproža protivnetnih procesov. Poleg tega, če smo v fazi, kjer si želimo dobiti mišično maso, hladen tuš po treningu lahko naredi ravno nasprotno.

Če imate možnost plavanja je to nekaj kar svetujemo. Voda deluje kot naravni kompresor v našem telesu, ki dobesedno potisne kri in limfo iz nog in rok v naše jedro. Ta kri se znova v naše mišice obogatena s kisikom, ki pospeši okrevanje. Poleg tega voda dobesedno masira naše mišice in zaradi tega se po plavanju počutimo bolj lahke.

Ali ste fitnes navdušenec, ki bi radi popeljali vaše zmožnosti na višji nivo ali začetnik, ki si želi, da zdrav življenski slog postane del vašega življenja?
Mogoče čutite, da vaje, ki jih zdaj izvajate niso tehnično brezhibne ali ste na stopnji prehrane, ko je čas, da naredite korak naprej pa ne veste kako.

Mi smo lahko rešitev za vas.[ni nujna, vendar zelo radi komuniciramo prek telefona zaradi hitrejšega prenosa informacij]


[Vse podatke bomo hranili izključno v namene programa treningov in jih ne bomo posredovali drugim osebam.]
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

category: workout

Komentarji

pipa za zlati bazen

29. May 2020

Všeč mi je tvoj blog

Reply

Odličen članek Všeč mi je vaš blog

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *