fbpx

Vrstni red izgubljanja maščobe

Vrstni red izgubljanja maščobe

4. January 2018Haris Kajtezović

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pozabi na tuširanje z mrzlo vodo, vsakodnevno obiskovanje savne, vsipanje cimeta v vsako jed in podobne smešne, a za dober rezultat nezadostne nasvete, in preberi, kaj je zares pomembno, da začne tvoje telo porabljati lastne maščobne zaloge. Čas je, da postaneš najbolj fit, zdrava in najmočnejša verzija sebe.

Glavni poudarki

1. Čeprav je najbrž tvoj omejevalni dejavnik čas, je dobra novica ta, da lahko kljub temu izgubljaš maščobno in ohranjaš mišično maso. V članku bomo razložili, kako kar najbolje izkoristiti čas za kurjenje telesne maščobe.
2. Izguba maščobe se začne s pravo prehrano.
3. Obstaja 5 stopenj treninga. Stopnja, najučinkovitejša za izgubljanje maščobe, vključuje olimpijske dvige, krožne vaje, vaje za celotno telo in ponovitve v območju za pridobivanje mišične mase.
4. Manj časa ko imaš na voljo, pomembneje je, da treniraš v območju, ki porablja kalorije in ohranja mišično maso.

#1 Prehrana

Niti enkrat v svojih objavah in člankih nismo zapisali, da specifična vaja ali trening porablja maščobo okrog trebuha. In ne, ne komentiramo trenerjev, ki vsakodnevno objavljajo take vaje … Razlog je enostaven. Nobenega zagotovila ni, da boš z dodatnimi vajami in treningi videti bolje, kot bi, če ne bi bil telesno aktiven. Slaba hrana izniči učinke treninga in kaj hitro se zgodi tudi, da po njej izgledaš še slabše. Po drugi strani pa dobra prehrana seveda lahko naredi čudež – tudi ko govorimo o kurjenju maščobe.

#2 Glej točko #1

Da, tako zelo pomembna je prehrana. Če malce pretiravamo: Največja razlika med programom za mišično maso in tistim za izgubo maščobe je v prehrani.

#3 Aktivnosti, ki porabljajo kalorije, ohranjajo/pridobivajo mišično maso in zvišujejo metabolizem

Energija, ki jo naše telo porabi v mirovanju, je izjemno pomembna. Povprečen človek na primer trenira štiri ure na teden, kar pomeni, da ostalih 164 ur ne trenira. Razmerje je precejšnje in prav zaradi tega ni najpomembneje, koliko kalorij pokuriš na enem treningu, ampak kakšen učinek dosežeš s tem treningom. Iščemo torej trening, ki bo porabil veliko kalorij, hkrati pa poskrbel, da se naše mišice aktivirajo in celo gradijo. Kaj spada v to skupino? Odličen je kombinirani trening za moč. Smo veliki navijači kombinacij, kjer delaš zaporedoma nekaj vaj za moč, na primer počepe z maksimalno težo in zgibe. Narediš serijo počepov, serijo veslanja in se znova vrneš k prvi vaji. Treniranje nog, hrbta in prsi bo naredilo večji učinek kot izoliranje le ene mišične skupine, na primer rok. Tak trening uporabljamo kot temelj programov treningov za izgubo maščobe. A nikar se ne prenagli in začni vaditi vsak dan. Če treniraš preveč in prenaporno, tvegaš, da se tvoje telo ne spočije dovolj, izpostavljaš se poškodbam, hkrati pa se poslabša kakovost samih treningov.

#4 Aktivnosti, ki porabljajo kalorije in zvišujejo metabolizem

Še vedno iščemo trening, ki zviša porabo energije v mirovanju. Na splošno govorimo o visokointenzivnem intervalnem treningu. V Fitnesu Rezultat smo pristaši krožnega treninga z utežmi. Breme je navadno manjše, gostota vaj in ponovitev pa malo večja. To so kratki in intenzivni treningi, ki porabljajo energijo še nekaj ur po sami vadbi. Vključene so vse večje mišice telesa. Nihaji s kettlebellom in različne vrste počepov ter mrtvih dvigov so odlična izbira. Takšna vadba je lahko seveda samostojen trening ali pa jo opravimo ob koncu treninga za moč. Odvisno od tega, koliko časa imamo.

#5 Aktivnosti, ki porabljajo kalorije, ne zvišujejo pa metabolizma (aerobni intervali)

Ko imaš prvi dve aktivnosti pod streho, a ti ostane še nekaj časa, vključi v svoj urnik aerobne intervale. Kaj to pomeni? Kratek čas daješ vse od sebe, skoraj na meji svojih zmožnosti, potem pa počivaš. In takšne intervale nekajkrat ponoviš. Šprinti, hoja ali tek v hrib, kolo (sobno ali na prostem) in tudi nihaji s kettlebellom so dobri primeri takega treninga.

#6 Manj intenzivne aktivnosti, ki porabljajo kalorije, a ne zvišujejo metabolizma (aerobna vadba)

Če čas ni tvoja ovira, potem dodaj med svoje treninge tek, kolesarjenje ali hojo v hrib kot del programa kurjenja maščobe. Takšna nizkointenzivna vadba navadno nima velikega učinka po samem treningu, vendar ima zaradi svoje dolžine in dejstva, da se maščobe uporabljajo kot glavni vir goriva, izjemne učinke.

#7 Lahke aktivnosti

Sem štejemo vse, kar ne predstavlja pretiranega napora. Hoja v službo, pospravljanje stanovanja, pranje avtomobila. Vsaka kalorija šteje. Takšno gibanje priporočamo kot del regeneracije po napornih treningih.

Kako trenirati?

Če imaš tedensko tri ure časa za rekreacijo, se drži točke #3. Porazdeli treninge na primer na dvakrat po 1,5 ure, trikrat po 60 minut ali štirikrat 45 minut.

Če imaš na teden nekje 3–5 ur razpoložljivega časa, dodaj na urnik še točko #4, na primer visokointenzivni trening opravi kot zadnji del treninga za moč.

Odlično je, če lahko vadbi nameniš tedensko 5–6 ur časa, saj lahko tako vanjo vključiš še točko #5.

Točko #6 dodaj vsem že naštetim treningom, če si lahko tedensko utrgaš za vadbo 6–8 ur.

Če imaš na teden več kot 8 ur časa, ki si jih pripravljen nameniti športanju, vključi še točko #7.

Kot že omenjeno, je čas navadno glavni omejevalni dejavnik vsakega treninga. A ne skrbi, če ti ga primanjkuje – nič ni izgubljeno. A v tem primeru pride do izraza kakovostno zastavljen trening.

SI ŽELIŠ POSTATI NAJBOLJ FIT, ZDRAVA IN NAJMOČNEJŠA VERZIJA SEBE?

Mnogi ljudje se zavedajo, da je za napredek pomembno kakovostno treniranje, dobro prehranjevanje, kontroliranje spanca in stresa. In pogosto se zalomi, ko želijo vse to vpeljati v svoje življenje. Kmalu ugotovijo, da visoka motivacija ni dovolj za vrhunski rezultat. In to je razlog, zakaj je takrat dobro imeti ob sebi strokovnjake – ti te spodbujajo, vodijo in pomagajo postavljati cilje.

Te zanimajo treningi z nami?

Smo ekipa osebnih trenerjev, ki rada postavlja svojim članom visoke cilje, jih spodbuja in vodi do njihovih rezultatov. Navdušeni smo, ko opazujemo, kakšen napredek in spremembe dosegajo naši ženski ter moški člani, čeprav jih je večina že v obdobju srednjih let, ko so polno zaposleni, z družinami in z le malo prostega časa.

Vsakih nekaj mesecev znižamo svoje cene, organiziramo preobrazbene izzive in sprejmemo nove člane, ki si želijo doseči boljšo postavo, več zdravja ter moči.

PRIJAVI SE NA NAŠ PREDPRODAJNI SEZNAM IN PRIHRANI DO 41 % NA REDNO CENO PROGRAMOV.

Če te zanimajo treningi z nami, te spodbujamo, da se prijaviš na naš predprodajni seznam.

Biti na seznamu pomeni dobiti 2 ključni prednosti pred ostalimi.

Plačaš manj kot ostali

Pri Fitnesu Rezultat radi nagradimo najbolj zainteresirane in motivirane člane, saj vedno postanejo naše najboljše stranke. Pokaži že danes, da te zanimajo treningi z nami, in prihrani do 41 % na našo redno ceno programov. To so cene, ki nikoli ne bodo nižje.

Bolj verjetno imaš rezervirano mesto

Da bi rezultate omogočili vsem članom, ki si jih zaslužijo, pomeni, da prosta mesta odpiramo le nekajkrat letno in sprejmemo le omejeno število članov. In tisti, ki se prijavijo prvi, imajo večjo možnost zagotovitve svojega mesta. Ker vse to ponudimo našim obstoječim strankam, njihovim prijateljem in družinskim članom, imamo več prijav, kot smo jih zmožni sprejeti. In takrat izberemo tiste, ki se prijavijo med prvimi.

Tvoja prijava pomeni le, da te zanimajo naši programi, in v tem trenutku ne plačaš ničesar. Šele ko naredimo uvodno testiranje, vemo, kateri program bi bil najprimernejši zate.

Prijavi se na PREDPRODAJNI SEZNAM še danes

Če te zanimajo treningi z nami, te vljudno prosimo, da izpolniš spodnje podatke. Naknadno ti bomo poslali nekaj vprašanj, ki nam bodo omogočila, da sestavimo najboljši program treningov in prehrane zate.[ni nujna, vendar zelo radi komuniciramo prek telefona zaradi hitrejšega prenosa informacij]


[Vse podatke bomo hranili izključno v namene programa treningov in jih ne bomo posredovali drugim osebam.]

ČE TE ZANIMA VEČ O PREHRANI:

11 SKRIVNOSTI HUJŠANJA

Uvodni del prirejen po članku:
Alwyn Cosgrove: The Hierarchy of Fat Loss. Dostopno na:
https://www.t-nation.com/training/hierarchy-of-fat-loss

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

category: workout

Komentarji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *